Yelken Eğitimi Hakkında Merak Ettikleriniz

Yelken dışında çocuklar için herhangi bir sosyal aktivite düzenleniyor mu?

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübünde düzenlenen “Yelken Eğitimlerinin” varoluş amacı çocuklara yelkeni ve yüzmeyi sevdirmek, daha çok çocuğa ulaşabilmek ve sporcu seçmektir. Bu sebeple yaz okullarımız denizcilik, yelkencilik ve yüzme odaklıdır.

 
Gün içinde kaç saat denizde kalıyorlar?

Sporcumuz yelken okullarında günün 2, birebir eğitimlerde ise 1 saatini pratik eğitimlerle geçirmektedir.

 
Kurs sonunda çocuğumun seviyesi ne olacak?

Bir dönemi tamamlayan çocuk temel seviye tekne donanımını, seyirleri ve manevraları uygulayabilir  ve kullanılan denizcilik terimlerini anlayabilir hale gelmiş olur. Birden fazla döneme devam eden çocuklar tekne hakimiyetlerini geliştirerek, denizde herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan güvenli seyir yapabilir hale gelebilirler.

 
Çocukların yanlarında ne getirmeleri gerekiyor?

Çocuklar yanlarında; yedek kıyafet, mayo, deniz ayakkabısı, havlu, su matarası ve güneşten koruyucu krem getirmelidirler.

 
 
Yelken yapmak için hava koşulları uygun olmazsa çocuklar ne yapıyor?

Rüzgarın yetersiz olması veya aşırı olmasına göre düzenlenmiş farklı aktiviteler vardır. Rüzgârın yetersiz olması durumunda rüzgar ön koşulu olmayan ama denizde öğretilen denizcilik odaklı uygulamalar yapılmaktadır. Rüzgarın aşırı olması durumunda ise karada çocukların ilgisini dağıtmayacak şekilde uygulamalı teorik çalışma yapılmaktadır.

 
 
 
Çocuğum yüzme bilmiyor, yelken öğrenmesine engel oluşturur mu?

Çocuğun yüzme bilmesi yelken öğrenmesi için ön koşul olmamakla beraber yüzebiliyor olması tekne üzerinde kendisini daha güvende hissetmesini sağlayacaktır. Ancak çocuk yüzme bilsin bilmesin can yeleği ile denize çıkması altın kuralımız olduğu için herhangi bir tehlike söz konusu değildir.